När man fotograferar med digitalkameror (eller andra kameror också för den delen) får man sällan ett perfekt resultat. Detta har framförallt med ljuset att göra. Bilder som tas inomhus utan blixt blir generellt alltid för mörka och det är svårt att få bra skärpa. Med blixt så får man andra problem så som hårt och kallt ljus, skuggor, röda ögon osv.

Utomhus är det betydligt enklare att få bra bilder men även här är det en fördel om det är en solig dag.

När dessa bilder sedan ska användas i en trycksak så kan resultatet bli under förväntan då en tryckpress eller skrivare tappar ytterligare i färgomfång och skärpa.

För att få bättre bilder i tryck redigerar vi som arbetar med trycksaker dem i speciella bildredigeringsprogram, t.ex. Photoshop. Detta är ett manuellt och tidskrävande arbete som kräver mycket kunskap och erfarenhet.

Automatiskt bättre bilder

När dina bilder används i våra mallar för trycksaker ligger inte denna bildredigering med i priset (även om vi brukar göra det ändå när resultatet blir helt oacceptabelt). Vad vi istället erbjuder är en funktion för automatisk bildförbättring.

Ett exempel på vad denna avancerade mjukvara åstadkommer.

Funktionen kan man själv välja att slå på (den är avstängd som standard) när man lägger in bilden i trycksaken. Då kan man också jämföra på skärmen hur resultatet av bildförbättringen blir genom att om vartannat slå av och på funktionen.

Vi rekommenderar att du använder bildförbättringen om du inte gjort egna redigeringar i ett bildbehandlingsprogram.